Herne-maissipihvit ja tomaattisalsa
Lakto-vegetaarinen resepti mukavalla twistillä! Nämä herne-maissipihvit sisältävät kikherneitä, valkoisia papuja, maissia, persiljaa, sambal oelekia ja juustoa ja ovat todella maukkaita. Ne tarjoillaan bulgurin, salaatin, jugurtin ja tomaattisalsan kera. Superhyvää!
4 annosta
Ainesosat
- 380 g keitettyjä kikherneitä
- 380 g keitettyjä valkoisia papuja
- 300 g maissin jyviä
- 1/2 ruukkua persiljaa
- 1 tl sambal oelekia
- 2 rkl maissijauhoja (Maizena)
- 1 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
- 4 annosta bulguria tai muita jyviä (mielellään täysjyvää)
- 1/2 kurkku
- 4 tomaattia
- 1 punasipuli
- 1 lime
- 2 rkl öljyä
- 65 g salaattisekoitusta
- 1 dl ruoanlaittojugurttia (10 %)
Tee näin
- Huuhtele kikherneet ja pavut siivilässä kylmässä vedessä ja valuta vesi pois. Valuta maisseista neste pois. Silppua persilja.
- Laita herneet ja pavut tehosekoittimeen ja sekoita kevyesti. Laita herne-papusekoitus kulhoon.
- Lisää joukkoon maissit, silputtu persilja, sambal oelek, maissijauhot ja juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä bulgur pakkauksen ohjeiden mukaan.
- Kuori ja halkaise kurkku pituussuuntaan ja poista siemenet. Paloittele kurkku ja tomaatit pieniksi paloiksi. Kuori ja silppua punasipuli pieneksi.
- Sekoita vihannekset. Purista joukkoon limen mehu ja lisää puolet öljystä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Muotoile massasta 8 kpl pihvejä (4 annosta) ja paista ne lopussa öljyssä paistinpannussa kullankeltaisiksi.
Resepti: ica.se