Lakto-vegetaarinen resepti mukavalla twistillä! Nämä herne-maissipihvit sisältävät kikherneitä, valkoisia papuja, maissia, persiljaa, sambal oelekia ja juustoa ja ovat todella maukkaita. Ne tarjoillaan bulgurin, salaatin, jugurtin ja tomaattisalsan kera. Superhyvää!

4 annosta                                      

Ainesosat

  • 380 g keitettyjä kikherneitä
  • 380 g keitettyjä valkoisia papuja
  • 300 g maissin jyviä
  • 1/2 ruukkua persiljaa
  • 1 tl sambal oelekia
  • 2 rkl maissijauhoja (Maizena)
  • 1 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria
  • 4 annosta bulguria tai muita jyviä (mielellään täysjyvää)
  • 1/2 kurkku
  • 4 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 lime
  • 2 rkl öljyä
  • 65 g salaattisekoitusta
  • 1 dl ruoanlaittojugurttia (10 %)

Tee näin

  • Huuhtele kikherneet ja pavut siivilässä kylmässä vedessä ja valuta vesi pois. Valuta maisseista neste pois. Silppua persilja.
  • Laita herneet ja pavut tehosekoittimeen ja sekoita kevyesti. Laita herne-papusekoitus kulhoon.
  • Lisää joukkoon maissit, silputtu persilja, sambal oelek, maissijauhot ja juusto. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Keitä bulgur pakkauksen ohjeiden mukaan.
  • Kuori ja halkaise kurkku pituussuuntaan ja poista siemenet. Paloittele kurkku ja tomaatit pieniksi paloiksi. Kuori ja silppua punasipuli pieneksi. 
  • Sekoita vihannekset. Purista joukkoon limen mehu ja lisää puolet öljystä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Muotoile massasta 8 kpl pihvejä (4 annosta) ja paista ne lopussa öljyssä paistinpannussa kullankeltaisiksi.

 

Resepti: ica.se