Härkäpapurouhe-porkkanapihvit
Valmistusohje
5 annosta
noin 10 pihviä
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 dl kermaviiliä
2 dl härkäpapurouheseosta
1 porkkana raastettuna
2 munaa
½ dl speltti- tai hiivaleipäjauhoja
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2–3 rkl hienonnettua korianteria, basilikaa tai persiljaa
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Pane silppu ja öljy kulhoon ja kypsennä pari minuuttia mikroaaltouunissa tai kypsennä sipulisilppu paistinpannulla.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
- Kuumenna lettupannu, lisää koloihin nokare rasvaa tai tilkka öljyä ja sitten taikinaa.
- Paista pihvit molemmin puolin.
–
Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi puolukkasurvos ja raikas salaatti.
Lähde: Martat