Terveellinen ja ravinteikas ateria vain 30 minuutissa!

Näitä tarvitset:

2 annosta 

  • 40 g kvinoaa
  • 200 g parsakaalia tai broccolinia
  • Kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 300 g naudanjauhelihaa, rasvapitoisuus max 10 %
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl extra neitsytöljyä
  • 100 g edamamepapuja (pakaste/kuorittuja)
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 1 sitruuna
  • 1 kourallinen herneenversoja

Valmistus:

  1. Keitä kvinoa ja kaada lävikköön.
  2. Pilko parsakaali isoiksi lohkoiksi. Laita kattilaan, suolaa kevyesti, lisää hiukan öljyä ja kaada päälle kiehuva vesi. Kiehauta ja kaada vesi pois. Anna kaalin valua lävikössä.
  3. Kuori porkkanat ja viipaloi.
  4. Muotoile jauhelihasta kaksi pihviä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Paista pihvit pannulla tai grillaa tai kypsennä 200 asteisessa uunissa n.15 minuuttia.
  6. Paista porkkanat oliiviöljyssä isolla pannulla ja paista myös edamepavut yhdessä puristettujen valkosipulien kanssa.
  7. Sekoita kvinoa, parsakaali ja sitruunan mehu ja paista kevyesti pienessä määrässä oliiviöljyä.
  8. Nauti pihvit lämpimien vihannesten ja herneen versojen kanssa.

Grilliburgeri ja vihanneksia

Resepti osoitteesta iform.se