Grilliburgeri ja vihanneksia
Terveellinen ja ravinteikas ateria vain 30 minuutissa!
Näitä tarvitset:
2 annosta
- 40 g kvinoaa
- 200 g parsakaalia tai broccolinia
- Kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 2 porkkanaa
- 300 g naudanjauhelihaa, rasvapitoisuus max 10 %
- Merisuolaa ja mustapippuria
- 2 rkl extra neitsytöljyä
- 100 g edamamepapuja (pakaste/kuorittuja)
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 1 sitruuna
- 1 kourallinen herneenversoja
Valmistus:
- Keitä kvinoa ja kaada lävikköön.
- Pilko parsakaali isoiksi lohkoiksi. Laita kattilaan, suolaa kevyesti, lisää hiukan öljyä ja kaada päälle kiehuva vesi. Kiehauta ja kaada vesi pois. Anna kaalin valua lävikössä.
- Kuori porkkanat ja viipaloi.
- Muotoile jauhelihasta kaksi pihviä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista pihvit pannulla tai grillaa tai kypsennä 200 asteisessa uunissa n.15 minuuttia.
- Paista porkkanat oliiviöljyssä isolla pannulla ja paista myös edamepavut yhdessä puristettujen valkosipulien kanssa.
- Sekoita kvinoa, parsakaali ja sitruunan mehu ja paista kevyesti pienessä määrässä oliiviöljyä.
- Nauti pihvit lämpimien vihannesten ja herneen versojen kanssa.
Resepti osoitteesta iform.se