Kokeile hiukan terveellisempää falafel-versiota höyrytetyn savoijinkaalin kera leivän sijaan. Täynnä makua ja vihreitä hyvinvointihyötyjä!

6 annosta

Näitä tarvitset:

6 savoijinkaalin tai kaalin lehtiä
200 g tomaatteja
1 iso kourallinen ituja

150 g pistaasipähkinöitä (suolaamattomia)
240 g keitettyjä kikherneitä (käytimme kikherneitä purkista)
1 kourallinen tuoretta minttua
1 kourallinen tuoretta basilikaa
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
3 rkl neitsytoliiviöljyä
1 tl jauhettua kuminaa
1 rkl seesamjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Cashew-kastike

80 g cashewpähkinöitä (suolaamattomia)
¾ dl soijamaitoa/tavallista maitoa
½ luomusitruuna (mehu ja raastettu kuori)
½ tl merisuolaa
Hyppysellinen steviaa

Persiljakastike

2 dl skyriä
1 kourallinen hienonnettua persiljaa
Merisuolaa ja vastajauhettua pippuria

Näin valmistat:

  1. Sekoita pistaasipähkinät ja tuoreet yrtit hienoksi – mutta älä anna mennä pähkinävoimaiseksi!
  2. Laita sekoitetut aineet kulhoon ja sekoita sitten kikherneet ja öljy. Yhdistä kulhon muihin aineksiin.
  3. Muotoile 18 pientä pyörykkää ja paista kiertoilmauunissa 175 asteessa 15 minuuttia.
  4. Sekoita cashew-kastikkeen ainekset ja persiljakastike.
  5. Laita kaalin lehdet kiehuvaan veteen 15 sekunniksi.
  6. Jaa falafelpyörykät, tomaatit, idut ja molemmat kastikkeet kaalinlehdille ja rullaa lehdet umpeen. 

Resepti: iForm.