Falafel-kääryleet ja cashew-kastike
Kokeile hiukan terveellisempää falafel-versiota höyrytetyn savoijinkaalin kera leivän sijaan. Täynnä makua ja vihreitä hyvinvointihyötyjä!
6 annosta
Näitä tarvitset:
6 savoijinkaalin tai kaalin lehtiä
200 g tomaatteja
1 iso kourallinen ituja
150 g pistaasipähkinöitä (suolaamattomia)
240 g keitettyjä kikherneitä (käytimme kikherneitä purkista)
1 kourallinen tuoretta minttua
1 kourallinen tuoretta basilikaa
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
3 rkl neitsytoliiviöljyä
1 tl jauhettua kuminaa
1 rkl seesamjauhoa
1 tl leivinjauhetta
80 g cashewpähkinöitä (suolaamattomia)
¾ dl soijamaitoa/tavallista maitoa
½ luomusitruuna (mehu ja raastettu kuori)
½ tl merisuolaa
Hyppysellinen steviaa
2 dl skyriä
1 kourallinen hienonnettua persiljaa
Merisuolaa ja vastajauhettua pippuria
Näin valmistat:
- Sekoita pistaasipähkinät ja tuoreet yrtit hienoksi – mutta älä anna mennä pähkinävoimaiseksi!
- Laita sekoitetut aineet kulhoon ja sekoita sitten kikherneet ja öljy. Yhdistä kulhon muihin aineksiin.
- Muotoile 18 pientä pyörykkää ja paista kiertoilmauunissa 175 asteessa 15 minuuttia.
- Sekoita cashew-kastikkeen ainekset ja persiljakastike.
- Laita kaalin lehdet kiehuvaan veteen 15 sekunniksi.
- Jaa falafelpyörykät, tomaatit, idut ja molemmat kastikkeet kaalinlehdille ja rullaa lehdet umpeen.
Resepti: iForm.