Aamiaisen kikpannari
Ruokaisa pannari sopii aamiaisen lisäksi mainiosti myös brunssille tai kevyeksi lounaaksi. Kokeile rohkeasti erilaisia lisukkeita makusi mukaan.
Valmistusohje (2 annosta)
2 dl kikhernejauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl juustokuminaa
1 mm mustapippuria
2 dl vettä
öljyä paistamiseen
Lisäksi
noin 125 g (0,5 rs) miniluumutomaatteja
puolikas (noin 100 g) tuore kurkku viipaloituna
puolikas avokado
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
- Sekoita kikhernejauhot ja mausteet keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan turvota muutama minuutti.
- Paista pannari kuumalla pannulla rasvassa. Kun massa on hyytynyt, käännä pannari ja paista vielä toiselta puolelta.
- Puolita tomaatit ja viipaloi kurkku ja avokado. Tarjoa pannari kasvisten ja valitsemasi yrtin kanssa.
VINKKI: Käytä reseptistä jääneet kurkun ja avokadon puolikkaat esimerkiksi raikkaaseen vihersmoothieen tai säilö seuraavaa käyttökertaa varten. Avokadon saat säilymään paremmin puristamalla sitruunaa leikkuupinnan päälle.
Resepti ja kuva: Martat