Ruokaisa pannari sopii aamiaisen lisäksi mainiosti myös brunssille tai kevyeksi lounaaksi. Kokeile rohkeasti erilaisia lisukkeita makusi mukaan.

Valmistusohje (2 annosta)

2 dl kikhernejauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl juustokuminaa
1 mm mustapippuria
2 dl vettä
öljyä paistamiseen

Lisäksi
noin 125 g (0,5 rs) miniluumutomaatteja
puolikas (noin 100 g) tuore kurkku viipaloituna
puolikas avokado
tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

  1. Sekoita kikhernejauhot ja mausteet keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan turvota muutama minuutti.
  2. Paista pannari kuumalla pannulla rasvassa. Kun massa on hyytynyt, käännä pannari ja paista vielä toiselta puolelta.
  3. Puolita tomaatit ja viipaloi kurkku ja avokado. Tarjoa pannari kasvisten ja valitsemasi yrtin kanssa.

VINKKI: Käytä reseptistä jääneet kurkun ja avokadon puolikkaat esimerkiksi raikkaaseen vihersmoothieen tai säilö seuraavaa käyttökertaa varten. Avokadon saat säilymään paremmin puristamalla sitruunaa leikkuupinnan päälle.

Resepti ja kuva: Martat