Hyppää pääsisältöön
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Olet täällä

Ajankohtaista

 • Juustoinen grillikana punajuuri- ja pähkinäsalaatilla
  Juustoinen grillikana punajuuri- ja pähkinäsalaatilla

  toukokuu 08, 2020

  Tämä juustoinen grillikana on helppo valmistaa! Valitse juusto maun mukaan – sinihomejuusto tai cheddar sopivat hyvin, mutta miedompikin käy mainiosti. Tarjoile punajuuri- ja saksanpähkinäsalaatin kanssa. 

 • Leviääkö koronavirus ilmateitse?
  Leviääkö koronavirus ilmateitse?

  huhtikuu 30, 2020

  Koronavirus ja siltä suojautuminen herättää paljon kysymyksiä ja tarvitsemme pikaisesti vastauksia. Yksi keskeisimmistä kysymyksistä on: Leviääkö koronavirus ilmassa? – Tähän tutkijat Lundin yliopistossa etsivät nyt vastausta

 • Näin virus leviää
  Näin virus leviää

  huhtikuu 29, 2020

  Kun virus pääsee ihmiseen esimerkiksi limakalvojen tai haavan kautta, se pyrkii pääsemään isäntäsolun sisälle. Virukset voivat päästä vain sellaisiin soluihin, joiden reseptorit ovat virukselle sopivia. Yksinkertaistettuna, sillä on oltava oikea avain päästäkseen ovesta sisään. Jos kyseisellä viruksella on oikea avain, se pystyy tunkeutumaan isäntäsoluunsa tai sulautumaan siihen. Hyvin integroituneena ja edellyttäen, että ympäristön PH-arvo on oikea, virus "purkaa", eli tuhoaa oman kapselinsa ja vapauttaa DNA:ta tai RNA:ta. Se siis jakaa oman genominsa (geeninsä) solun sisällä.

 • Rosmariininen lampaanfilee ja parsasalaatti
  Rosmariininen lampaanfilee ja parsasalaatti

  huhtikuu 08, 2020

  Juhlava ruoka on yllättävän helppo valmistaa. Käytä paistomittaria, jotta lihasta tulee juuri sopivan kypsää.