Hyppää pääsisältöön
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Olet täällä

Ajankohtaista

 • Uusia tutkimustuloksia tyypin 2 diabeteksen kehittymisestä
  Uusia tutkimustuloksia tyypin 2 diabeteksen kehittymisestä

  heinäkuu 02, 2021

  Tyypin 2 diabeteksen kohdalla on oletettu, että insuliiniresistenssi ilmenee ennen insuliinitason kohoamista. Tuore tutkimus kuitenkin osoittaa, että asia voikin olla päinvastoin. Insuliinintuotanto vaikuttaisi käynnistyvän jo verensokerin ollessa normaalilla tasolla, ja syynä ovat vapaat rasvahapot.

 • T-solut ehkäisevät hylkimisreaktiota diabeteksen hoitamiseksi tehdyn saarekesiirron jälkeen
  T-solut ehkäisevät hylkimisreaktiota diabeteksen hoitamiseksi tehdyn saarekesiirron jälkeen

  heinäkuu 02, 2021

  Niin sanottujen Langerhansin saarekkeiden siirto on vaihtoehtoinen hoito niille, joilla on vaikea tyypin 1 diabetes ja voimakkaita, vaikeasti ennakoitavia vaihteluita verensokerin tasossa. Hylkimisreaktioriskin takia potilaat tosin joutuvat käyttämään immunosuppressiivisia lääkkeitä läpi elämänsä. Akademiska sjukhusetissa sekä Huddingessa sijaitsevassa Karoliinisessa sairaalassa on käynnissä kliininen tutkimus, jossa arvioidaan uutta menetelmää vähentää kyseisen hoidon tarvetta käyttämällä potilaan omia niin sanottuja T-soluja.

 • Jo hieman kohonnut verensokeri lisää sydänsairauden riskiä
  Jo hieman kohonnut verensokeri lisää sydänsairauden riskiä

  heinäkuu 02, 2021

  Tyypin 2 diabeteksen diagnoosiin vaadittavaa verensokerin rajaa laskettiin 1990-luvun lopussa. Syynä tähän oli, että hoitoa alettiin antaa liian myöhäisessä vaiheessa ja monilla ilmeni komplikaatioita jo ennen diagnoosin saamista.

 • Viilentävä marjamoothie
  Viilentävä marjamoothie

  heinäkuu 02, 2021

  Raikas mansikoita, mustikoita ja luonnonjugurttia sisältävä smoothie (käytä pakastemarjoja, niin saat kylmän ja koostumukseltaan sakean juoman). Mainio välipala!