Ett av Diabetes Wellness Sveriges ändamål är att informera om diabetes och öka kunskapen om sjukdomen. Det gör vi aktivt på olika sätt, bland annat har vi tagit fram informationsbroschyrer som kan vara av intresse för diabetiker och anhöriga. Broschyrerna är gratis och går att beställa eller ladda ned direkt.

Kontakta oss på 08-511 612 00 eller via mejl till info@diabeteswellness.se för att beställa hem ditt exemplar. I dagsläget går det endast att beställa "Vad innebär diabetes" i tryckt format. Framöver kommer vi även att lägga ut en nedladdningsbar version. Övriga broschyrer finns att ladda ner eller beställas kostnadsfritt.

Vad innebär diabetes?

Beställ vår introduktionsbroschyr ”Vad innebär diabetes?”. Det är en grundläggande introduktion till sjukdomen diabetes med innehållsrik läsning både för drabbad och anhöriga.

Hur påverkar diabetes mina fötter?

I den här broschyren hittar du information om hur diabetes kan påverka dina fötter, vad neuropati är och vad du kan göra för att hålla dina fötter friska. 

En hälsosam kost och diabetes

Sunda matvanor är viktiga för oss alla. I den här broschyren förklarar vi varför en hälsosam kost är en så betydelsefull del i behandlingen av diabetes. I broschyren finner du information om hur du äter nyttigt och varför alla bör äta en hälsosam och välbalanserad kost. 

Broschyrer att ladda ned (PDF):