Hyppää pääsisältöön
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Olet täällä

Tutkimus

"Unelmamme on löytää parannuskeino diabetekseen"

Säätiömme tärkein tavoite on tukea diabetestutkimuksia (tyypin 1 ja 2), jotka pyrkivät parantamaan diabeteksen kanssa elävien ihmisten elämänlaatua parannuskeinoa odotellessa. Etsimme aktiivisesti innovatiivisia tutkimusprojekteja Suomessa ja muualla maailmassa. Toivomme niiden nopeuttavan prosessia kehittää toimiva parannuskeino diabetekseen.

forskning

Maailman terveysjärjestön (WHO) ja Centers for Disease Control (CDC) tilastojen mukaan istumisen lisääntyminen, pikaruoka ja tuntemattomat geneettiset tekijät ovat diabetekseen sairastuvien määrän hälyttävän kasvun takana. Diabeteksesta on tullut sydän- ja verisuonitaudeissa yksi pääsyistä ennenaikaiseen kuolemaan diabeetikoilla. Diabetes on lisäksi johtava aiheuttaja muiden komplikaatioiden takana. Niitä ovat sokeutuminen, amputaatiot ja munuaisongelmat.

WHOn tilastojen mukaan tällä hetkellä vähintään 346 miljoonaa ihmistä maailmassa elää diabeteksen kanssa. Laskelmat osoittavat, että yli 500 miljoonaa ihmistä tulee sairastumaan diabetekseen vuoteen 2030 mennessä johtuen väestön ikääntymisestä ja koska yhä useammat elävät pidempään ja koska ihmisten elämäntyyli on muuttunut.


Tutkimusta tarvitaan

Tutkimusta tarvitaan, jotta pääsemme lähemmäs ratkaisua diabetesongelmassa ja sen voimme saada aikaan vain anteliaitten lahjoittajien avulla. Ilman heidän tukeaan ei olisi tutkimusta. Diabetes on vakava sairaus, joka koskettaa lähes 500 000 suomalaista – monet heistä eivät edes tiedä sairastavansa diabetesta. Arvioiden mukaan jopa 200 000 suomalaista sairastaa diabetesta tietämättään. Noin 85 % - 90 % sairastuneista sairastuvat tyypin 2 diabetekseen. Riski saada sydänkohtaus on kaksi kertaa niin suuri diabeetikoilla verrattuna niihin, joilla ei ole diabetesta. Diabeetikoilla on yhtä suuri riski saada sydänkohtaus kuin niillä, joilla on jo ollut sydänkohtaus. Noin 80 % diabetesta sairastavilla on sydän-ja verisuonitauteihin liittyviä ongelmia.

Lue lisää tutkimuksista, joissa olemme olleet mukana ja joita olemme rahoittaneet. Jos olet kiinnostunut jättämään hakemuksen omaan tutkimukseesi, voit tehdä sen kohdassa: Hae tutkimusapurahaa.