Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat. I dag är det många som har förhöjt blodsocker utan att veta om det.

Att konstant ha för högt blodsocker är skadligt för kroppen och innebär en risk att utveckla diabetes. Under ett flertal tillfällen kommer vi på Diabetes Wellness Sverige att utföra gratis blodsockerkoll under 2022! Kolla in eventsidan för att se var vi kommer vara nästa gång.

Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat, där närmare 500 000 personer i Sverige lider av någon form av diabetes. De allra flesta, 85-90 procent har diabetes typ 2 som ökar mest. Levnadsvanor och ärftlighet är några av orsakerna till att man drabbas av diabetes typ 2. Risken ökar med åldern samt om du är överviktig, lider av bukfetma, är stillasittande eller rökare. En av tio är i dag omedveten om att de har diabetes. I Sverige beräknas över 600 000 personer ha diabetes år 2030 om inte utvecklingen bryts. Men många vet inte ens om att de har sjukdomen där 150 000 går runt med diabetes utan att veta om det. Nu har du möjlighet att testa ditt blodsocker gratis och se om du är i riskzonen för diabetes typ 2.

Håll utkik på blodsockerkollen.nu för mer information om tid och plats!