Diabetes on yksi merkittävimmistä kansantaudeista, joka lisääntyy ennätysvauhtia. Monilla on kohonnut verensokeri tietämättään.

Jatkuvasti koholla oleva verensokeri on haitallista elimistölle ja altistaa diabeteksen kehittymiselle. Verensokerin mittaaminen on välttämätöntä diabeteksen diagnosoimiseksi ja myös sen hoidossa. Järjestämme 2023 Pop-up-mittauspisteitä, jonne voit tulla mittauttamaan verensokerisi ilmaiseksi.

Suomessa yli 500 000 ihmistä sairastaa diabetesta. Valtaosa heistä, eli 75–80 % sairastaa tyypin 2 diabetesta, joka lisääntyy eniten. Tyypin 2 diabeteksen syitä ovat muun muassa elintavat ja perinnöllisyys. Riski kasvaa iän myötä ja sitä kasvattavat myös ylipaino, vyötärölihavuus, vähäinen liikunta tai tupakointi. Monet eivät kuitenkaan edes tiedä sairastavansa tätä sairautta, ja arviolta noin 100 000 ihmistä sairastaa diabetesta tietämättään. Nyt sinulla on mahdollisuus testata verensokerisi ilmaiseksi ja selvittää, onko sinulla riski sairastua tyypin 2 diabetekseen.

Paikka: Kauppakeskus Karuselli, Kauppakaari 10,
04200 Kerava

Aika: 7.6. ja 8.6.2023 klo 11-15

Tietoa diabeteksesta ja ammattilaisen tekemät ilmaiset verensokerinmittaukset paikan päällä. HUOM! On suositeltavaa ettet syö tai juo mitään tuntia ennen testiä.