Kesäkurpitsalasagne

Todellinen italialainen klassikko, mutta hieman uudella tavalla. Kun yhdistät juustokastikkeen, täyteläisen lihakastikkeen ja kesäkurpitsaa, lasagne on niin hyvää, ettei kukaan jää kaipaamaan perinteisiä pasta-annoksia.
Publicerade:
Toukokuu 13, 2022
Kategorie:
Reseptit
Dela med sig:
Ainesosat:
- 1 keltainen sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 600 g naudanjauhelihaa tai muuta jauhelihaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl kuivattua basilikaa
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 3 rkl vettä
Juustokastike - 3 dl vispikermaa
- 200 g juustoraastetta, säästä puolet päälle ripoteltavaksi
- 1 puristettu valkosipulin kynsi
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Kesäkurpitsalevyt - 2 kesäkurpitsaa
Valmista näin:
- Pilko sipuli ja valkosipuli. Paista jauhelihan kanssa öljyssä. Lisää yrtit. Lisää vesi ja tomaattipyree. Hauduta 5-10 minuuttia. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
- Laita kerma, juusto ja valkosipuli kattilaan. Kiehauta. Vähennä lämpöä ja hauduta sekoittaen viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
- Aseta uuni 200 asteeseen. Viipaloi kesäkurpitsa ohueksi juustohöylällä ja aseta kesäkurpitsaviipaleet korkeareunaisiin vuokaan niin, että pohja peittyy. Sekoita juustokastike, jauheliha ja kesäkurpitsat keskenään. Viimeistele kastikkeella ja lisää päälle juustoraastetta.
- Laita uuniin 20 minuutiksi tai kunnes juusto on saanut väriä.
Resepti: Dietdoctor.
Kategorie:
Reseptit
Dela med sig: