Hyppää pääsisältöön
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Olet täällä

Ajankohtaista

 • Pandemian vaikutukset mielenterveysongelmiin
  Pandemian vaikutukset mielenterveysongelmiin

  syyskuu 25, 2020

  Mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet Ruotsissa Covid-19-pandemian aikana. Tämä siitäkin huolimatta, että Ruotsin rajoitukset infektioiden leviämisen ehkäisemiseksi ovat olleet kevyempiä kuin useimmissa muissa maissa. Tämän osoittaa Uppsalan yliopiston tutkimuksen tulos, joka julkaistiin äskettäin European Psychiatry -julkaisussa.

 • Munakasmuffinsit lohella ja pinaatilla
  Munakasmuffinsit lohella ja pinaatilla

  elokuu 28, 2020

  Pieniä ruokaisia leivoksia voisi kutsua munakasmuffinsseiksi. Skippaa taikina, käytä kananmunaa tilalla – ja paista muffinssivuoassa. Täytteenä herkullista kylmäsavulohta ja pinaattia. Lisukkeeksi salaattia ja ateria on valmis!

 • Diabetekseen on suhtauduttava riittävällä vakavuudella
  Diabetekseen on suhtauduttava riittävällä vakavuudella

  elokuu 19, 2020

  Kun Marjaana oli tuntenut olonsa väsyneeksi pidemmän aikaa, hän otti yhteyttä terveydenhuoltoon selvittääkseen, mistä on kyse. Selvisi, että hän sairastaa tyypin 2 diabetesta. Hän sai lääkäriltä reseptin metformiinivalmisteeseen. Hän aloitti lääkityksen, mutta lopetti vain muutaman viikon jälkeen.
  - Lopetin metformiinin, sillä diabetes ei ollut näkyvä sairaus eikä voinnissani tapahtunut merkittävää muutosta, kertoo Marjaana.
  Vuosi 2015 oli Marjaanalle käänteentekevä, sillä hän sai molemminpuolisen keuhkokuumeen.

 • Kahvijäätelö
  Kahvijäätelö

  elokuu 13, 2020

  Ihastuttavan kahvijäätelön pohja on kreikkalaisesta jogurtista ja kermasta. Taatelit tuovat makeutta. Kahvin aromi ohjeessa on mieto, joten voit lisätä sitä halutessasi oman makusi mukaan! Koristele jähmettynyt jäätelö suklaalla ja lempipähkinöilläsi.