Hyppää pääsisältöön
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Uutiset

Filter by:
 • Parsakaali voi ehkäistä diabetesta
  Parsakaali voi ehkäistä diabetesta

  heinäkuu 05, 2019

  Uusi tutkimus osoittaa, että parsakaali voi ehkäistä tyypin 2 diabetesta. Tutkijat ovat tunnistaneet antioksidantin – jota on runsaissa määrin parsakaalissa – antidiabeettiseksi ainekseksi. Potilastutkimus osoittaa merkittävästi alhaisemman verensokeritason osallistujilla, jotka söivät paljon sulforafaania sisältävää parsakaaliuutetta.
   

 • Tyypin 1 diabetes on itseasiassa virussairaus
  Tyypin 1 diabetes on itseasiassa virussairaus

  toukokuu 31, 2019

  Vanhempi professori Åke Lernmark Lundin yliopistosta ja Skånen yliopistollisesta sairaalasta Malmöstä on tyypin 1 diabeteksen asiantuntija maailman kymmenen parhaan joukossa. Hän aloitti diabetestutkijan uransa Chicagossa jo vuonna 1978 ja on siitä lähtien tutkinut sairautta. Tänä päivänä hän on ajan hermolla tutkimushankkeissaan: TEDDY ja TrialNet, joissa hän on muun muassa selvittänyt, miksi toiset lapset sairastuvat tyypin 1 diabeteksen ja toiset eivät.

 • Häiriintynyt vuorokausirytmi voi johtaa diabetekseen
  Häiriintynyt vuorokausirytmi voi johtaa diabetekseen

  toukokuu 10, 2019

  Tutkijat havaitsivat tuoreessa tutkimuksessa, miten vuorokausirytmi ohjaa hiirien aivoissa ruokahalua sääteleviä hormoneja ja myös sitä, mihin vuorokauden aikaan ne kokevat näläntunnetta. Tutkijat toivovat, että nämä tulokset voivat lopulta muodostaa kuvan siitä, miksi unihäiriöt ja vuorotyöt johtavat liikalihavuuteen ja tyypin 2 diabetekseen

 • Lohitacot avokadokastikkeella
  Lohitacot avokadokastikkeella

  huhtikuu 26, 2019

  Mitä sanoisit mehukkaasta lohesta illallisena, tarjoiltuna avokadokastikkeella rapean tacokuoren sisällä?  Siihen lisäksi jännittävää kvinoapicoa, joka on rapeaa kvinoaa sisältävä tomaattisalsan tyyppinen lisäke, joka tuo ihanan pähkinäisen maun tacoon. Niin hyvää

 • Banaani-marjapiirakka kardemummalla
  Banaani-marjapiirakka kardemummalla

  huhtikuu 26, 2019

  Nyt on perjantai...ja joskus voi suoda itselleen hiukan ;) 
  Hyvä ja helppotekoinen murotaikina ja banaaneja, vadelmia ja mustikoita… nam nam.

 • Myös kissat ja koirat sairastuvat diabetekseen
  Myös kissat ja koirat sairastuvat diabetekseen

  maaliskuu 29, 2019

  Erica Wiss on toiminut eläinlääkärinä vuodesta 1993 ja on työskennellyt Albanon eläinsairaalassa Danderydissä Tukholman liepeillä jo 20 vuoden ajan. Hän on vuosien varrella työskennellyt koirien ja kissojen sisäelinten sairauksien parissa, joista yksi sairaus on muun muassa diabetes.

 • Pekoniin kääritty broilerin rintafilee kukkakaalipyreellä
  Pekoniin kääritty broilerin rintafilee kukkakaalipyreellä

  maaliskuu 08, 2019

  Ihanan mehevä pekoniin kääritty broileri tarjoillaan voissa freesatussa pinaatissa ja uskomattoman maukkaan kukkakaalipyreen ja paahdetun valkosipulin kanssa.

 • Uutta tekniikkaa diabeetikoille
  Uutta tekniikkaa diabeetikoille

  helmikuu 19, 2019

  Keinotekoinen haima, joka voi sekä lisätä että hidastaa insuliinin annostelua, näin kuvailee professori Johan Jendle diabeetikoille tarkoitettua uutta tekniikkaa. Örebron tutkija on mukana kansainvälisessä tutkimushankkeessa ja on ensimmäinen Ruotsissa, joka testaa tätä tekniikkaa.

 • Lihavuusleikkaus diabeteksen hoitona
  Lihavuusleikkaus diabeteksen hoitona

  helmikuu 07, 2019

  Mitä varhaisemmassa vaiheessa tyypin 2 diabetesta sairastava leikataan, sitä suuremmat mahdollisuudet ovat diabeteksen nujertamiseen. Tämä ilmenee SORegin (Skandinavian Obesity Surgery Registry) uudesta raportista, jossa selvitetään kuinka lihavuusleikkaukset vaikuttavat diabetekseen. Mats Svenssonille, joka sairasti aiemmin tyypin 2 diabetesta, tehtiin mahalaukun typistysleikkaus. Hänen painonsa putosi 40 kiloa eikä hänellä enää ole lääkitystä. 

 • Täysjyvä suojaa tyypin 2 diabetekselta
  Täysjyvä suojaa tyypin 2 diabetekselta

  tammikuu 25, 2019

  Ruis, kaura ja vehnä eivät ole merkittävässä roolissa – vain täysjyvävilja antaa suojaa tyypin 2 diabetesta vastaan, kertovat Chalmersin ja Syöpäinstituutin tutkijat Kööpenhaminasta.

 • Diabetes – sairaus elämän ytimessä
  Diabetes – sairaus elämän ytimessä

  joulukuu 21, 2018

  Jörgen Nilsson on elänyt tyypin 1 diabeteksen kanssa jo 20 vuoden ajan. Vuosien varrella hänellä on ollut useita komplikaatioita ja hän on käynyt lähellä kuolemaa. Vuosi sitten hänelle tehtiin ohitusleikkaus ja nykyisin hän ottaa asiat huomattavasti rennommin.