Ihanan mehukas ja makea mustikkapiirakka ripauksella karvasmantelia! Täytteeseen tulee runsaasti rouhittua pähkinää.

Ainekset:

3 annosta 

Taikina:

  • 25 g voita
  • 1 muna
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 3 rkl vispikermaa
  • 4 tl kookosjauhoja
  • n. 1 rkl makeutusainetta
  • 1 rkl vettä
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1-2 tippaa karvasmanteliaromia

Täyte:

  • 25 g mustikoita
  • 15 g pähkinöitä (esim. hasselpähkinöitä, pekaanipähkinöitä ja manteleita)
  • halutessasi ½ tl makeutusainetta

Valmista näin: 

Taikina: 

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi.
  2. Sekoita kaikki taikinan kuiva-aineet.
  3. Lisää muna, voisula, karvasmanteliaromi ja neste. Vaivaa taikinaksi ja muotoile pieneksi kakunpohjaksi, noin 12 cm halkaisijaltaan.

Täyte:

  1. Lisää mustikat ja hieman makeutusainetta kakkuun.
  2. Rouhi pähkinät ja ripottele ne kakun ja mustikoiden päälle. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Resepti: bakasockerfritt.se