Hampurilaisella menee harvoin pieleen. Tässä reseptissä skippaamme sämpylän ja tarjoilemme burgerin sen sijaan salaatinlehdellä kermaisen cole slaw’n kera. Purjosipuli ja chili antavat hampurilaiselle makua ja ripauksen tulisuutta.

Ainekset

4 annosta

  • 500 g jauhelihaa 10 %
  • ⅓ purjosipulia
  • ½ chilipaprika (punainen) 
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 3 tl oliiviöljyä
  • ½ kaali
  • 1 porkkana
  • ½ dl Crème fraiche 8 %
  • 2 tl sinappia (dijon)
  • 1 pisara, tai maun mukaan, tabascoa
  • 2 tomaattia
  • 1 punasipuli 
  • ½ keräsalaatti
  • 8 viipaletta suolakurkkua

 

Valmista näin: 

  1. Laita jauheliha kulhoon. Hienonna purjosipuli sekä chili, purista valkosipuli ja lisää joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile pihveiksi ja paista oliiviöljyssä pannulla.
  2. Suikaloi kaali ja raasta porkkana. Sekoita Crème fraichen kanssa. Lisää sinappi. Mausta tabascolla, suolalla ja pippurilla.
  3. Viipaloi tomaatti ja punasipuli. Irrota keräsalaatista lehtiä. Laita pihvi salaatinlehdelle ja lisää päälle vihannekset ja hieman cole slaw’ta.

Resepti: Vikt Väktarna